Logo De Sustainable Development Goals

1 Geen armoede

De eerste doelstelling gaat over het beëindigen van armoede. Volgens de Verenigde Naties ook meteen het belangrijkste doel. Niemand mag in 2030 nog in extreme armoede leven. In 1990 leefde 37 % van de wereldbevolking (1,75 miljard mensen) in extreme armoede, van minder dan 1,90 dollar per dag. In 2015 was dat aantal gedaald naar 3 % (736 miljoen mensen). Vooruitgang dus! Maar er is nog veel te doen. Ook omdat 45 % van de wereldbevolking nog steeds leeft van minder dan 5,50 dollar per dag.

Armoede bestrijden gaat ook over het creëren van betere systemen voor sociale zekerheid en inclusiviteit op de arbeidsmarkt. Niemand mag in armoede vervallen door werkeloosheid, ziekte, ouderdom of een handicap. En iedereen heeft gelijk recht op economische middelen als land, technologie en (financiële) diensten. Bij natuurrampen of sociaal-economische crisissen moeten arme en kwetsbare mensen extra beschermd worden.

Neem contact op met Heldergroen voor een inspirerend gesprek over hoe jouw merk kan bijdragen aan de SDG’s

023 8200 250

 

Deze klanten dragen bij aan Sustainable Development Goal 1 Geen armoede

Koffie of thee bij je cookies? Bel of kom langs en wij zorgen dat het klaarstaat! Wij maken graag kennis met duurzame merken. Onze digitale cookies gebruiken we om onze informatie zo goed mogelijk op jou af te stemmen. Hier kun je lezen welke gegevens we bewaren, waarvoor ze gebruikt worden en met wie we ze delen.