8 Goede banen en economische groei

In veel landen betekent het hebben van een baan niet automatisch dat je aan armoede kunt ontsnappen. Dit moet anders. Daarom richt doel acht zich op goede banen voor iedereen en duurzame, inclusieve economische groei.

Iedereen die kan werken, moet de mogelijkheid hebben om te kunnen werken, onder goede werkomstandigheden. Deze banen moeten economische groei stimuleren zonder het milieu aan te tasten. Landen en merken moeten actie ondernemen op het tegengaan van moderne slavernij, mensenhandel en gedwongen arbeid, inclusief kinderarbeid en kindsoldaten. In 2025 moet er definitief een einde komen aan alle vormen van kinderarbeid.

Van 2007 tot 2012 groeide het aantal werkelozen in de wereld van 170 miljoen naar 202 miljoen. Van dit aantal zijn 75 miljoen jonge vrouwen en mannen.  Om het aantal nieuwe mensen op de arbeidsmarkt in de komende jaren van een baan te voorzien, zijn er tussen 2016 en 2030 zijn er 470 miljoen extra banen nodig. Daarom moet er meer aandacht worden besteedt aan ondernemerschap, creativiteit en innovatie en een versterking van financiële instituties.

Neem contact op met Heldergroen voor een inspirerend gesprek over hoe jouw merk kan bijdragen aan de SDG’s

 

Deze klanten dragen bij aan Sustainable Development Goal 8 Goede banen en economische groei