De Sustainable Development Goals

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de SDG’s. Dé mondiale duurzame ontwikkelingsagenda van de Verenigde Naties. Wereldwijd worden ze door overheden en NGO’s gepromoot als de doelstellingen voor 2030 om de noodzakelijke duurzame ontwikkeling van mens en aarde mee te realiseren.
Wat hebben de Sustainable Development Goals met marketing en branding te maken?

Merken zijn bij uitstek geschikt om mensen in beweging te krijgen. En bedrijven zijn bij uitstek geschikt om op grote schaal positieve impact op de wereld te realiseren. Bedrijven kunnen vaak snel schakelen en werken resultaatgericht.

Marketing, advertising en branding zorgen voor een enorme schaalvergroting van allerlei markten. Sterker nog marketing en reclame zijn ook voor een groot gedeelte de oorzaak van de massaconsumptie en de gevolgen daarvan.

Laten we marketing, communicatie, branding en advertising inzetten om de juiste beweging te creëeren.

 

Wat leveren de SDG’s mijn merk op?

Alles wijst er op dat ook de mainstream markten nu klaar zijn voor Sustainable Brands. Door de SDG’s als uitgangspunt te nemen bouw je jouw organisatie op een duurzaam businessmodel.
En dat levert op verschillende assen meer waarde op. Denk aan:

  • Internal branding: je strategie wordt intern begrijpelijker en completer
  • Branding en campagnes: je bent onderscheidender en er zijn extra redenen om ‘JA’! tegen jouw merk te zeggen
  • Thought leadership: je vertelt wat je komt brengen aan de maatschappij en voegt zo iets toe aan de markt
  • Research & Development: jouw nieuwe spoor inspireert en zet je aan tot nieuwe samenwerkingen en innovatie
  • Employee branding: je wordt een aantrekkelijkere werkgever

Op deze manier creëer je meer impact, beweging, betrokkenheid en dus: business.

 

Impact, hoe dan?

Hier komen de Sustainable Development Goals om de hoek kijken. Bij de positionering van een merk kijkt Heldergroen samen met jouw team naar welke tendensen in de wereld jouw merk raken. De belangrijkste meta trends zijn de SDG’s, samen bepalen we hoe jouw merk die trends en tendensen kan raken. Dat doen we zo concreet mogelijk tijdens onze Ideale Wereld-sessie en dat geeft houvast om je business en je merk mee te bouwen. We hebben ook een tool om de impact heel precies te meten.

Wil je weten hoe we dat doen?

Neem contact op met Heldergroen voor een inspirerend gesprek over wat Sustainable Branding voor jou kan betekenen 020 214 1080