Van ideaal naar het nieuwe normaal

Over kleine individuele aanpassingen die Heldergroen teamleden doen om hun levensstijl te verduurzamen

Heldergroen helpt organisaties om van hun idealen het nieuwe normaal te maken. Ons ideaal is het creëren van positieve beweging en dat passen we ook toe in ons eigen bedrijf. Zo zijn we continue bezig met het verder vergroenen van ons kantoor!

Duurzaamheid is geen einddoel, maar een proces. Er zijn altijd dingen die je kan aanpassen om verder te verduurzamen. Onlangs hebben we besloten om de lunch op kantoor vleesvrij te maken. Hiermee gaat onze milieu impact in een keer met 48 % tot 68 % omlaag! Verder hebben we onze plastic tassen vervangen door tassen gemaakt van kurk, die we ook uitdelen aan onze klanten.

Onze creatief directeur Shaun vloog vorige week naar Kenia voor een campagne van het Liliane Fonds. Om de CO2 uitstoot van de vlucht te compenseren, doneerden we geld aan een project dat duurzame kooktoestellen aan vrouwen in Kenia geeft. Dankzij Bookdifferent weten we bovendien precies welke duurzame hotelaccommodaties we op lokatie kunnen boeken!

Natuurlijk is het voor het milieu het beste om helemaal niet te vliegen. Daarom heeft onze designer Toos besloten om dit jaar niet te vliegen. Ook andere teamleden van Heldergroen zijn bewust bezig met het verduurzamen van hun levensstijl. Leven zonder plastic, duurzame en eerlijke kleding, biologische groenten en moestuinen. Het zijn zomaar wat onderwerpen die bij ons aan de lunchtafel voorbij komen!

Het ideaal van Heldergroen is positieve beweging creëren. Dat doen we voor onze klanten én in onze eigen organisatie. Het verder verduurzamen van ons kantoor is hier onderdeel van. Zo brengen we efficiënt office management in lijn met onze idealen.

illustratie: Jet Ooms