Pionieren met nieuwe samenwerkingsvormen

Een organisatie bouwen op basis van liefde en vertrouwen? Reclamebureau Heldergroen laat zien dat het kan. Door samen een nieuwe arbeidsovereenkomst te schrijven.

Stel je hebt een waanzinnig sollicitatiegesprek bij dat ene merk dat helemaal bij jou past. Dat merk dat de markt en ook de wereld gaat veranderen. Je wilt niets liever dan daar aan de slag. En dan komt het contract. (Zeven kantjes wantrouwen. Of je even wil tekenen.)

Arbeidscontracten bestaan vaak uit kleine lettertjes en strenge afspraken. Hoe rijm je die juridische taal en clausules met het vertrouwen dat iedere werkgever in zijn medewerkers zegt te hebben? Kunnen we nieuwe samenwerkingsvormen ontwerpen op basis van liefde en vertrouwen? Waarin iedereen zich intrinsiek en maximaal inzet voor het collectief en andersom?

Dat zijn de vragen die ons bezig houden. Daarom zijn we met ons team een nieuwe positieve arbeidsovereenkomst gaan opstellen. Het startpunt? We vertrouwen elkaar maximaal en in het opstellen van de overeenkomst is alles mogelijk. Alles? Behalve je salaris. Verder alles! Dus ook 120 dagen vrij bijvoorbeeld? Ja kan. Maar wil je dat echt?

Dit is waar wij op uitkwamen.

Alles begint bij het delen van de purpose
Idealen staan aan de basis van alles wat we doen als merk. Een logisch startpunt dus voor een samenwerkingsovereenkomst. De purpose van Heldergroen is goed gedefinieerd: het realiseren van positieve beweging in de maatschappij door merkcommunicatie. Als teamleden hebben we ook allemaal een persoonlijke purpose. Wat wil jij bijdragen aan de wereld? Deze persoonlijke purposes dragen bij aan Heldergroen en andersom. Goed om zeker te weten dat we samen aan gedeelde idealen werken! En dat vanuit heldere kernwaarden die we allemaal kennen en leven.

De ideale arbeidsovereenkomst
Met welke concrete afspraken geven wij onze samenwerking vorm? Wij houden ervan om van 09.00 tot 18.00 samen op kantoor te werken. Daarna bureaus omhoog en chillen, sporten, inspiratie opdoen. Wist jij dat onbeperkt vrije dagen er in de praktijk voor zorgen dat mensen juist minder vakantie opnemen? Daarom gaan wij voor een groot aantal vaste vrije dagen. Freelance ondernemerschap moedigen we aan. En er is budget voor persoonlijke ontwikkeling, want bewustzijn staat vaak aan de basis van duurzame keuzes. Hoe wij samenwerken hebben we vastgelegd in een levend document. Dit passen we ieder jaar, op de dag dat de lente begint, aan op basis van
onze nieuwste inzichten.

Wat jij hieraan kunt hebben
Een positieve en energieke arbeidsovereenkomst. Dat is waar we op uit kwamen. Geschreven in heldere taal die iedereen kan begrijpen. Dankzij het meelezen van de Rechtsmakers is het volledig juridisch geldig. Door erover te praten, merken we dat dit een hot topic is. Inmiddels willen meer ondernemers werken vanuit Liefde en Vertrouwen. Het raakt echt wat nu speelt.
Time for change!

Daarom delen we onze nieuwe arbeidsovereenkomst open source met jou. We hopen dat het een inspiratiebron is voor andere organisaties die ook willen werken vanuit
Liefde en Vertrouwen.

Reclamebureau Heldergroen nieuwe arbeidsovereenkomst

Next steps: het delen van de winst
We willen met Heldergroen positieve beweging creëren en de nieuwe economie mede-vormgeven. Dat betekent samen beslissingen nemen én nieuwe verdienmodellen ontwikkelen. Op de komende teamdag gaan we aan de slag met HelderDelen: een manier om met elkaar op basis van helderheid en feedback een deel van de winst te delen. We blijven dus continue bezig met het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsvormen.

Like positieve change! Like Heldergroen op LinkedIn.

Ps. wil jij ook tekenen voor positieve beweging? Heldergroen groeit en we posten regelmatig nieuwe vacatures. Wie weet teken jij binnenkort de ideale arbeidsovereenkomst!