Heldergroen aanwezig bij klimaatstaking

Tijdens de Global Week for Future staakten er wereldwijd miljoenen mensen voor het klimaat. Een jaar na de schoolstaking van klimaatactivist Greta Thunberg, werden er meer dan 4500 activiteiten georganiseerd verspreid over 150 landen. Vrijdag 27 september kwamen ruim 35.000 jongeren en volwassenen naar Den Haag om deel te nemen aan deze grootste internationale klimaatstaking ooit. En natuurlijk liep Heldergroen mee.
Heldergroen klimaatstaking
Waarom Heldergroen aanwezig was bij de klimaatstaking.

De klimaatcrisis vormt een grote uitdaging voor onze maatschappij. Toch geloven wij dat het mogelijk is om klimaatverandering aan te pakken én tegelijkertijd de wereld beter maken. Wij geloven namelijk in de kracht van beweging. En dat je door mensen in beweging te brengen, de ideale wereld kunt realiseren. Dat is de reden dat vijftien jaar geleden Heldergroen werd opgericht.

En dat is ook de gedachte achter de Green New Deal, waarvoor de initiatiefnemers van de klimaatstaking nu pleiten: een grootschalige, samenlevingsbrede aanpak van klimaatverandering. Grote veranderingen zijn mogelijk. En bedrijven zoals die van ons of onze opdrachtgevers kunnen en moeten hier een bijdrage aan leveren. Maar die deal werkt alleen als de politiek ook meer en betere duurzame keuzes gaat maken. Daarom geeft ook Heldergroen het signaal af dat het klimaat niet wacht op geleidelijke maatregelen.

Daarom staakten wij voor climate justice:

🌳voor het klimaat⁠
🌍voor onze aarde ⁠
✨voor positieve groene beweging!

De landelijke Klimaatstaking in Den Haag werd georganiseerd door Fridays for Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL en Teachers for Climate NL.