Sander in ChangeMakers
Talkshow over de Circulaire economie

Nog maar 9 procent van de wereldeconomie is circulair. Kortom, er is nog een wereld te winnen. Maar met welk verhaal realiseren we het circulaire ideaal? Maandag 16 december verkende Sander deze vraag live aan tafel bij ChangeMakers, een talkshow over positieve impact.

Hoe kunnen merken de circulaire economie laten bruisen?

De mensen en merken waarvoor wij werken, zitten net als wij, in een groene bubbel. Hoe komen we uit onze bubbel en zorgen we dat het ook buiten gaat bruisen? Of hoe zorgen we dat het binnen in de organisatie gaat bruisen? Hoe breng je met storytelling een transitie op gang, bijvoorbeeld van lineair naar circulair? Dat zijn de vragen waar veel grote merken nu mee zitten.

Over deze en andere vragen over de circulaire economie gingen Renate Schutte en Koos Tervooren in gesprek met Sander, Shinta Oosterwaal, expert op het gebied van vernieuwend leiderschap en partner van Dutch Circular Leadership. En met Bas Luiting, een van de grondleggers van circulaire economie in Nederland. De kijkers konden online meepraten door live vragen te stellen via de chat-omgeving.

De take-out? De circulaire economie realiseren we niet op één manier maar juist door vanuit verschillende hoeken een grotere beweging op gang te brengen.

ChangeMakers Live
Kijk hierboven de talkshow ChangeMakers over de circulaire economie terug.

ChangeMakers is een initiatief van onafhankelijke nieuwsmakers. Zij bieden een nieuw podium aan inspirerende verhalen van ondernemers met grensverleggende initiatieven voor een betere wereld.