Privacy

Heldergroen houdt jouw gegevens privé
Verzamelt Heldergroen ook persoonsgegevens? Ja, dat doen we. Maar alleen die gegevens die we echt nodig hebben. Jouw e-mailadres bijvoorbeeld, zodat jij onze nieuwsbrief kan ontvangen als je je daarvoor hebt ingeschreven.
Wij begrijpen dat je graag wilt weten wat we precies verzamelen en wat we er mee doen. Hieronder kun je lezen welke gegevens we bewaren, waarvoor ze gebruikt worden en met wie we ze delen.

 

Welke gegevens verzamelen we?

Persoonlijke informatie
We verzamelen de gegevens die je opgeeft als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, als je een van onze evenementen bezoekt, als je ons je visitekaartje geeft, als je met ons connect via LinkedIn, ons e-mailt of als we een zakelijke relatie met elkaar hebben.

Heldergroen bewaart je naam, contactgegevens (adres, telefoonnummer, e-mailadres en IP-adres) en je geboortedatum. Als we een zakelijke relatie hebben bewaren we ook je bankgegevens, gegevens over transacties en deelnamegegevens.

Verder blijft privé, privé. Wij hoeven niet te weten wat je stemt of wat je persoonlijke situatie is qua gezondheid, ras of etnische achtergrond. Ook wat je in het verleden wel of niet volgens de regels hebt gedaan gaat ons niets aan. Bijzondere persoonsgegevens verwerken we dus niet.

Data als je onze website bezoekt
We verzamelen data als je onze website bezoekt, zoals welk device je gebruikt, de versie van je besturingssysteem, en de instellingen van het apparaat dat je gebruikt om onze website te bezoeken. Ook verzamelen gegevens over hoe je onze website gebruikt, op welk tijdstip je ons een bezoekje bracht en welke onderwerpen je bekijkt. Tot slot houden we de ‘opens en clicks’ van onze nieuwsbrief bij om te meten hoe onze nieuwsbrief gelezen wordt.

Waarvoor gebruiken we jouw persoonsgegevens?
Hiervoor gebruiken we jouw persoonsgegevens:

  • om nieuws, evenementen en andere relevante informatie naar je toe te sturen;
  • om onze opdrachten uit te kunnen voeren;
  • om deelnemers aan onze evenementen te werven en registreren;
  • om contactformulieren en sollicitaties via de website te verzenden en op te slaan;
  • om jouw vragen of feedback te beantwoorden;
  • om onze website beter te maken;
  • omdat het wettelijk verplicht is.

Met wie delen we de gegevens?
Heldergroen is zuinig op jouw persoonsgegevens en deelt jouw gegevens nooit met derden zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Wel schakelen we de hulp van derden in bij onze dienstverlening, zoals MailChimp, Gripp of een webbouwer. Voor zover dat nodig is verwerken zij persoonsgegevens als verwerker. Zowel Heldergroen als de verwerkers, verwerken deze gegevens alleen binnen de Europese Unie. Ook zijn onze verwerkers verplicht om jouw persoonsgegevens te beschermen en veilig op te slaan. Jouw persoonsgegevens belanden dus nooit zomaar aan de andere kant van de wereld en blijven veilig bij ons.

Hoe zit het met Facebook & Instagram?
Als je ons liked op facebook of ons volgt op Instagram registreren we dat. Zo hoeven we je niet twee keer met hetzelfde verhaal te benaderen, of juist maar één keer met iets waarvan we denken dat het jou aan zal spreken.

We gebruiken het e-mailadres van onze klanten en relaties ook voor Custom Audience targeting via Facebook en Instagram. Dat betekent dat we e-mailadressen van onze leden uploaden in een advertising-tool. Zo maken we een ‘Custom Audience’ waaraan we een specifieke campagne kunnen koppelen. Zo zorgen we dat je via Facebook of Instagram alleen maar campagnes van ons te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Hier kun je meer lezen over Custom Audience Targeting.

Wil je liever geen onderdeel uitmaken van een Custom Audience? Stuur dan een mailtje naar inspiration@heldergroen.nl.

 

Wat kunnen we voor jou doen?

Wijzigen, verwijderen of afmelden
Je kan op ieder moment inzien welke gegevens we van jou hebben en deze aan laten passen of laten verwijderen. Ook kun je je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Dit doe je via de buttons onderaan de nieuwsbrief of door een mailtje te sturen naar inspiration@heldergroen.nl. Je kunt ons ook een mailtje sturen als je liever geen gerichte informatie van ons ontvangt.

Geef je ons niet langer toestemming voor de verwerking van je gegevens? Dan kun je deze toestemming altijd weer intrekken. De eerdere gegevensverwerking blijft dan wel rechtmatig.

Je mag ons altijd vragen om jouw gegevens uit onze database te wissen. Het kan voorkomen dat we hier niet altijd gehoor aan mogen geven. We moeten bijvoorbeeld je naam onthouden als je niet langer door ons benaderd wilt worden om je van toekomstige campagnes uit te kunnen sluiten. Als we je gegevens niet kunnen wissen op jouw verzoek, hoor je van ons uiteraard waarom.

Persoonsgegevens voor andere instanties
Mocht je dat willen, dan kun je jouw contact-, adres- en bankgegevens in machinaal leesbaar formaat krijgen. Bijvoorbeeld als je je gegevens door wilt geven aan een andere instantie.

Hoe veilig zijn jouw gegevens bij Heldergroen?
Heldergroen doet er alles aan om jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen op verschillende manieren. We gebruiken bijvoorbeeld een beveiligde server, alleen toegankelijk voor ons eigen team. Gegevens die je op onze online formulieren invult worden versleuteld verzonden.

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?
Wij bewaren persoonsgegevens nooit langer dan nodig is. Hoe lang precies? Dat hangt af waarvoor we ze nodig hebben:

  • Omdat we onze administratie 7 jaar moeten bewaren van de belastingdienst, bewaren we bepaalde financiële informatie wat langer.
  • Als je bijvoorbeeld met ons hebt samengewerkt bewaren we je gegevens in Gripp totdat je ons een verzoek stuurt tot verwijdering van je gegevens. Zo kunnen we het je laten weten als onze producten of diensten gewijzigd zijn.
  • Gegevens van Google Analytics bewaren we 26 maanden.
  • Als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief bewaren we je gegevens totdat je jezelf afmeldt of totdat we onze laatste nieuwsbrief hebben verstuurd, mochten we ooit besluiten daarmee te stoppen.

 

Cookies

Heldergroen houdt van cookies. Niet alleen van biologische cookies van de bakker om de hoek, maar ook van digitale cookies. Zo maken we onze website namelijk persoonlijker en gemakkelijker te gebruiken. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Hieronder kun je lezen welke cookies we plaatsen en uit welke smaken je kunt kiezen.

Functionele cookies
Functionele cookies zorgen er simpelweg voor dat onze website goed functioneert.

Analytische cookies
Om bij te houden wanneer je onze website hebt bezocht en welke pagina’s je bekeek gebruiken we Google Analytics. Die informatie gebruiken we om onze website te verbeteren, trafficstatistieken samen te stellen – zoals het moment van de dag waarop onze website het drukst bezocht is – en om te meten welke pagina’s het meest in de smaak vallen.

Heldergroen gebruikt deze data alleen geaggregeerd, dat wil zeggen: gebundeld. Dat betekent dat de data nooit naar jou als individu getraceerd kan worden.

Verder gebruiken we Hotjar voor ‘analytic user tracking’ en andere lead tracking tools, gekoppeld aan Google Analytics.

Wil je liever niet dat onze website informatie doorstuurt over jouw bezoek aan Google Analytics? Installeer dan ‘Google Analytics Opt-out Browser Add-on’.

Social media cookies
Via onze websites heb je toegang tot onze sociale media-kanalen. Zie je iets interessants? Dankzij zogenaamde social plugins kun je makkelijk onze informatie met anderen delen. Via social plugins kunnen derde partijen cookies op je randapparatuur plaatsen. Bijvoorbeeld om je gebruikservaring te verbeteren of tracking cookies om je surfgedrag op meerdere websites te volgen.

Ook buttons en widgets van bijvoorbeeld Facebook of Twitter maken dat je informatie over Heldergroen makkelijk kunt delen. Deze knoppen maken gebruik van cookies en zijn eigenlijk stukjes code van de sociale media-kanalen zelf. Het cookie onthoudt bijvoorbeeld dat je ingelogd bent, zodat je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen als je iets wilt delen. Wil je weten hoe de sociale media-platformen omgaan met jouw persoonsgegevens? Bekijk dan de privacy statements van deze platformen.

Wil je liever niet dat sociale media-platformen jouw gegevens bij houden? Door een programma te installeren als ‘Disconnect’ voor Chrome en Firefox, kun je deze functie uitschakelen.

Persoonlijke reclame
Voor retargeting gebruiken we Adwords van Google. Zo kunnen we ons aanbod interessanter en persoonlijker maken. Als je bijvoorbeeld eerder geïnteresseerd was in een campagne of activiteit van Heldergroen, kunnen we zo op andere websites advertenties aanbieden die voor jou interessant zouden kunnen zijn. Hiervoor gebruiken we tracking cookies en analyseren we je eerdere gebruiksgedrag. Met de tracking cookies stellen we profielen op om bijvoorbeeld gerichte advertenties mogelijk te maken. Via ‘mijn cookie voorkeuren’ kun je hier expliciet toestemming voor geven.

Pas mijn cookie voorkeuren aan

Hier kun je meer informatie vinden over het weigeren van cookies voor de meest gebruikte browsers:

 

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen over de privacy statement van Heldergroen, stuur dan een mailtje naar inspiration@heldergroen.nl.

Klachten?
Vermoed je dat wij in strijd handelen met de geldende privacy wetgeving? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via dit formulier.

Wijzigingen privacy statement
We kunnen deze privacy statement op ieder moment wijzigen. Neem daarom zo nu en dan ons privacy statement opnieuw even door.

 

Augustus 2019

 

Koffie of thee bij je cookies? Bel of kom langs en wij zorgen dat het klaarstaat! Wij maken graag kennis met duurzame merken. Onze digitale cookies gebruiken we om onze informatie zo goed mogelijk op jou af te stemmen. Hier kun je lezen welke gegevens we bewaren, waarvoor ze gebruikt worden en met wie we ze delen.