Moderne onderwijsinstellingen
onderkennen het belang van
positionering, strategie en branding.

Heldergroen werkt elke dag aan positieve beweging.
Dat doen we het liefst voor merken en organisaties die de wereld een stukje mooier maken, zodat we in de toekomst allemaal nog steeds kunnen genieten van al het fijne dat het leven te bieden heeft. En, misschien nog wel belangrijker, de volgende generatie ook.

Onderwijs voor de wereld van morgen

 

Scholen en onderwijsinstellingen dragen bij uitstek bij aan de wereld van morgen. Door kinderen, jongeren en young-professionals vandaag op te leiden en verder te brengen. We werken bij Heldergroen dan ook graag en regelmatig met en voor onderwijsinstellingen, bijvoorbeeld door ze te helpen met hun positionering, (re)branding, huisstijl of (merk)strategie, een fusietraject op merkniveau te begeleiden of door gastcolleges aan te bieden. Wat de vraag ook is, we leveren altijd maatwerk, waarvan hieronder een aantal voorbeelden te zien zijn. Benieuwd wat we voor jouw onderwijsinstelling zouden kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend introductiegesprek met een van onze merkstrategen. We denken graag met je mee wat voor jullie het beste werkt.

 

Zonova groepsfoto - positionering merkstrategie branding huisstijl Heldergroen

Ideale Wereld-sessie

 

Als alles mogelijk is, wat zou je dan met jouw school of onderwijsinstelling willen bereiken? In een Ideale Wereld-sessie werken we met elkaar naar een nieuwe merkidentiteit, passend bij jullie organisatie.

Dit traject beslaat een aantal dagdelen waarin we samen met jullie in kaart brengen waar jullie staan. En waar jullie heen willen. Het resultaat? Een helder kompasdocument met een duidelijke stip op de horizon: jullie ideale wereld. Deze positionering is een essentiële tool gebleken voor veel instellingen die zich met onderwijs bezighouden. Onder andere ZONOVA, Spaarneschool en De Kring gingen jullie met succes voor.

 

Nieuwe identiteit en huisstijl

 

Om te zorgen dat een onderwijsinstelling aantrekkelijk is voor leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals, ontwikkelt Heldergroen een compleet nieuwe look & feel en huisstijl voor jouw school of organisatie. We helpen met de naamgeving, bedenken een aantrekkelijke pay-off en ontwikkelen een nieuw logo en huisstijl, passend bij de positionering, identiteit en wensen. Wat jouw organisatie uniek maakt, vertalen wij naar een tone-of-voice. Deze merkidentiteit vormt het uitgangspunt voor zowel interne- als externe communicatie. We kunnen in het verlengde daarvan meedenken over de look-and-feel van fysieke locaties, door moodboards en stijlconcepten te visualiseren, die toegepast kunnen worden in zowel het interieur (bijvoorbeeld lokalen, bibliotheken, werkruimtes of collegezalen) als aan de buitenkant van gebouwen. Dit complete traject voerden we binnen het onderwijs uit voor Spaarnesant, Stedelijk Gymnasium Haarlem, Kinderopvang BLOS, ZONOVA, Spaarneschool, De Kring en De Wijde Wereld.

Stedelijk Gymnasium Haarlem - Heldergroen
Heldergroen klanten in het onderwijs

Betrokkenheidstraject

 

Om je ideaal te realiseren wil je leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals actief betrekken bij de school of onderwijsinstelling. Het zijn immers deze mensen die organisatie maken. Wij ontwikkelen samen met jullie betrokkenheidstrajecten die passen bij jullie positionering en cultuur. Zo creëren we eenheid en hernieuwde trots. Naast het betrekken van leerlingen en ouders, ontwikkelen we ook specifieke workshops, trainingen, minicampagnes en games speciaal gericht op het onderwijspersoneel. Deze middelen zorgen dat ze de missie en mentaliteit van de school of onderwijsinstelling eigen maken én kunnen uitdragen. Organisaties waarvoor wij dit traject hebben uitgevoerd zijn onder meer Algemene Onderwijsbond, ZONOVA en Spaarneschool.

Zonova, Betekenisvol onderwijs in Amsterdam Zuidoost - merkidentiteit

Merkportfolio

 

Hoe verhouden de scholen binnen een samenwerkingsverband zich tot elkaar en tot de koepelorganisatie? In een merkportfolio-traject voor het onderwijs gaan we samen op zoek naar de ideale balans om alle scholen op de juiste manier te profileren zodat leerlingen en ouders een school kunnen vinden die bij hen past.

Klinkt dit goed? Behoefte aan meer informatie?
Of direct een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op of bel voor een verhelderend gesprek 023 8200 250.

Deze merken gingen je voor

Dynamische office Reclamebureau Heldergroen Haarlem

Over Heldergroen

 

Wij creëren positieve beweging voor én door merken. Al 15 jaar helpen wij grote merken groen te worden en groene merken groot. Met merkstrategie, identiteit en campagnes maken wij merken relevant, nu, en in de wereld van morgen.

Neem contact op of bel voor een
verhelderend gesprek 023 8200 250

FREE DOWNLOAD

Kick-start je marketing project, download de 2021 Briefing Template

 

Gebruik deze handige Briefing Document om je marketing campagne helder te krijgen. Plak er je eigen logo op en maak het je helemaal eigen!

Wil je een gratis introductiegesprek met een van onze merkstrategen?

 

Vul hieronder je gegevens in voor een vrijblijvende kennismaking met Heldergroen.