Krachtige merkidentiteit voor complexe organisatie

Op 1 januari 2020 hebben Stichting Sirius en Stichting Bijzonderwijs hun krachten gebundeld en zijn officieel gefuseerd. Samen werken zij aan een nog sterkere scholengroep met 21 afzonderlijk goed herkenbare basisscholen, die onderwijs verzorgen in elke wijk in Amsterdam Zuidoost.

 

Zonova, Betekenisvol onderwijs in Amsterdam Zuidoost - merkidentiteit

Breed gedragen nieuwe naam: Zonova

Heldergroen is specialist in het begeleiden van fusies en het ontwikkelen van gedragen nieuwe merken in het onderwijs. Aan ons de vraag om een krachtige nieuwe naam voor de organisatie te bedenken, waar alle betrokkenen zich mee konden identificeren. Daarnaast was er behoefte aan een sterke visuele identiteit, met bijpassend digitaal stylesheet. Heldergroen brengt het merk tot leven en om dit te bewerkstelligen hebben we tijdens een Ideale Wereld-sessie het strategische fundament gelegd voor een breed gedragen nieuwe naam: Zonova, een speelse samenvoeging van ZO (Zuidoost) en nova, een ster die plotseling helderder wordt.

Zonova groepsfoto - positionering merkstrategie branding huisstijl Heldergroen

Doorvertaling naar design en middelen

We hebben bewust ook leerlingen en ouders betrokken in het proces, om zo het draagvlak te vergroten, en daarnaast ook intern sessies gehad met de directie van alle betrokken scholen. Zo hebben we ervoor gezorgd dat na de fusie de organisatie een nieuwe identiteit heeft gekregen die perfect past. Toen de nieuwe naam gekozen was, zijn we direct aan de slag gegaan met de ontwikkeling van het merkmanifest, de visuele identiteit en uitwerking van enkele middelen zoals e-mailhandtekening, PowerPointpresentatie, visitekaartje, brief- en vervolgpapier. Zo ontstaat er een rijk merk dat tot in de kleinste details klopt. Daarnaast hebben wij ook geholpen met het design van de nieuwe website, zodat ook online de merkpositionering stond als een huis.

Positieve beweging voor basisschoolleerlingen in Amsterdam Zuidoost

Op 9 januari jongstleden werd tijdens lanceringsfeest de nieuwe naam onthult door de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Voor dit feest leverden wij de creatieve invulling waardoor dit het spetterende hoogtepunt vormde van het gehele traject. Zonova werd zo echt tot leven gebracht. Een merkidentiteit waarin krachten worden gebundeld om zo positieve beweging voor basisschoolleerlingen in Amsterdam Zuidoost mogelijk te maken: goed onderwijs, een veilige basis en nieuw perspectief.

Ook toe aan nieuwe inzichten?

Neem contact met ons op of bel voor een verhelderend gesprek 023 8200 250.

 

Producten

StrategieIdeale Wereld-sessieMerkmanifestVisuele identiteitOntwikkeling middelenActivatie

Sustainable Development Goals

Bij Heldergroen werken we alleen met merken die bijdragen aan de SDG's. Zonova draagt bij aan: