Slimme energiesystemen met de zon als bron

Eindeloze energie op weg naar een duurzame toekomst

 

Sunbound is voortgekomen uit het vroegere Solar Investments DESE. Als specialisten in zonnestroominstallaties ontwikkelen zij op eigen initiatief projecten die bijdragen aan de energietransitie.

Sunbound icon
Sunbound marktpositionering Heldergroen

Overstappen op duurzame energie nog aantrekkelijker (en eenvoudiger) gemaakt

Sunbound verzorgt álle onderdelen van het project. Van het aanvragen van subsidies tot en met de financiering, de realisatie én exploitatie. De gebruiker profiteert van verlaagde energiekosten doordat deze een deel van het systeem kan huren. Door deze aanpak wordt het voor gebouweigenaren een stuk aantrekkelijker om over te schakelen op duurzame energie omdat ze er zelf niet meer in hoeven te investeren. Zo wordt Nederland tegelijkertijd steeds groener en duurzamer. Iets waar ook Heldergroen al meer dan 15 jaar aan werkt.

Sunbound-marktpositionering-Heldergroen-Mockup-social-posts

Krachtige marktpositionering

Om het merk te lanceren, bedachten wij ten eerste een nieuwe naam en pay-off: Sunbound – Eindeloze energie. Om de nieuwe propositie goed te laten landen, zowel intern als extern, ontwikkelden we vervolgens een krachtig merkmanifest, waarmee het bedrijf een stevig fundament kreeg om uit te bouwen. Dit vormde het startpunt van alle merk-, communicatie- en marketinguitingen, zowel on- als offline. Het manifest zorgde daarnaast niet alleen voor een breed gedragen cultuur maar maakte direct duidelijk wat het product is en wat het te bieden heeft. Het introduceerde Sunbound daarnaast als een servicegericht merk met expertise, visie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. In een snelgroeiende en uitdagende markt werd zo de businesscase direct onderscheidend en herkenbaar.

Frisse visuele identiteit

Vanuit de nieuwe oorsprong gingen wij ook aan de slag met de visuele identiteit. Na een verkennend proces werd er gekozen voor een design met een dynamisch icoon, waarin de letter S wordt gevoed door de zon. Het logo animeert als een endless charging system, waarbij de rays de basis vormen van het stijlsysteem. Door gebruik te maken van opvallend digital blue als steunkleur onderstrepen we niet alleen de technische kant van Sunbound maar geven we het daarnaast een fris, eigentijds karakter, wat goed past bij het prettig leesbare, toegankelijke en moderne font. Al deze elementen komen samen op de nieuwe website die Sunbound een karakteristieke smoel geeft en bijdraagt aan dat steeds meer particulieren en bedrijven de vele voordelen gaan inzien van slimmere energiesystemen met de zon als bron. Het leverde Sunbound direct nieuwe klanten op, waaronder een project dat onderdeel is van het grootse rooftop-project van Nederland met een totaal geïnstalleerd vermogen van 9,1 Megawatt, die worden geproduceerd door 35.000 zonnepanelen.

 

Sunbound website - marktpositionering Heldergroen

Ook toe aan nieuwe energie voor jouw merk?

Neem contact met ons op of bel voor een verhelderend gesprek 023 8200 250

 

 

Producten

MerkpositioneringMerkmanifestVisuele IdentiteitDesignTone of voice – Strategie

Sustainable Development Goals

Bij Heldergroen werken we alleen met merken die bijdragen aan de SDG's. Sunbound draagt bij aan: