Merk bouwen voor de energietransitie

Energietransitie krijgt herkenbaar gezicht

De energietransitie, dat is mensenwerk. Mensen maken de transitie (MMT) is een samenwerkingsverband van meer dan twintig organisaties uit bedrijfsleven, de overheid, onderwijs en vakbonden die de verduurzaming van woonwijken gaat helpen realiseren. Heldergroen gaf met een merkmanifest en een visuele identiteit MMT een herkenbaar gezicht.

Thuisbasis van verduurzaming

1,5 miljoen bestaande gebouwen in Nederland verduurzaamd in 2030, dát hebben we afgesproken in het Klimaatakkoord. Hoe we dat gaan uitvoeren? Door het samen slim aan te pakken. Mensen Maken de Transitie (MMT) benaderde Heldergroen voor de communicatiestrategie, het merkmanifest en de visuele identiteit. In een inspirerende sessie met het team van MMT en onze strateeg en copywriter kwamen we op Mensen Maken de Transitie als ‘thuisbasis van verduurzaming’. Met het merkverhaal als brug tussen strategie en design kon de visuele identiteit ontworpen worden.

Samen slim aanpakken

Belangrijk fundament van het merk MMT is het leren door het te doen. Op die manier krijgen technologische innovaties en andere manieren van samenwerken de kans om direct in de praktijk gebracht te worden. Het resultaat: voldoende vakmensen kunnen efficiënt aan de slag en het werk wordt sneller uitgevoerd. Dat noemen we: ‘Samen slim aanpakken’. Deze slogan is dan ook de conclusie van de over ons-tekst die we geleverd hebben voor MMT.

Dynamiek als drijfveer van nieuwe oplossingen

Bij het ontwerp van de visuele identiteit is uitgegaan van de dynamiek van “op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen”. Dit is terug te vinden in het beeldmerk dat deze beweging in zich heeft. De puntige M van mensen beweegt zich naar een fluide beeldmerk dat staat voor de transitie die mogelijk gemaakt wordt. In de keuze van de basiskleuren: een verloop van verhelderend groen naar warm en menselijk paars vind je diezelfde flexibiliteit terug.

Ook bouwen aan een duurzaam merk?

Neem contact met ons op of bel voor een verhelderend gesprek 023 8200 250

 

 

Heldergroen voor Mensen Maken de Transitie:

Strategie – Merkmanifest – Visuele Identiteit

Sustainable Development Goals

Bij Heldergroen werken we alleen met merken die bijdragen aan de SDG's. Mensen Maken de Transitie draagt bij aan: