inside inside

 

Inside inside is hét online platform waarop objectief inzichtelijk is gemaakt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Van vloer tot plafond en van stoel tot kast: de impact is hier berekend. Het project is een primeur in de wereld van de duurzaamheid!

Inside inside is een samenwerking van architectenbureau Ex Interiors, kennisinstituut NIBE en netwerkorganisatie Dutch Green Building Council. Het ontwikkelen van een platform met specifieke en meetbare informatie over zoveel verschillende materialen is een complexe onderneming. Heldergroen is van het begin af aan betrokken geweest bij het structureren van dit proces. Belangrijk was om het verhaal helder te krijgen zodat de juiste founding- en launchingpartners zich aan het project zouden verbinden. Dat is gelukt! Maar liefst 18 partners zijn aangesloten bij de lancering.

inside inside
inside inside

Dankzij Inside inside kunnen interieurarchitecten een afweging maken over de milieu-impact van de producten die ze gebruiken. Door de gebruikte materialen in te voeren wordt een totale Environmental Footprint berekend in Euro’s. Dit getal in euro’s, ook wel de schaduwprijs genoemd, geeft de kosten aan die noodzakelijk zijn om de milieu-impact te compenseren. Inside inside maakt het mogelijk om producten met elkaar te vergelijken en zo bewust duurzame keuzes te maken.

Inside inside

Geïnspireerd?

Neem contact op met Heldergroen of bel voor een verhelderend gesprek 023 8200 250.

 

Producten

Ideale wereldsessieIdentityStorytellingCommunicatieconcept

Sustainable Development Goals

Bij Heldergroen werken we alleen met merken die bijdragen aan de SDG's. inside inside draagt bij aan: