Door de belangrijkste trends in je vakgebied inzichtelijk te maken en dit als fundament te gebruiken voor het bouwen van een duurzaam merk kun je op de lange termijn succes realiseren. Zo hebben we voor Ahrend metatrends gebruikt als basis voor de ontwikkeling van een nieuwe merkidentiteit, manifest en een campagne die bewustzijn creëerde bij de doelgroep en deze in beweging bracht.

Van ruis naar rust

Er zijn diverse trends die onze manier van werken de afgelopen jaren ingrijpend hebben doen veranderen. Denk aan open kantoren, flexplekken en technologische innovaties waardoor we 24/7 verbonden zijn. Het gevolg? We kunnen sneller schakelen dan ooit. Maar dit heeft ook een keerzijde. We zijn continu afgeleid. Stress en burnouts zijn eerder regel dan uitzondering. Dit moet anders. Samen met Ahrend hebben we hier gehoor aangegeven en een nieuwe missie gedefinieerd: We aim to vitalise work by designing workspaces that take into account the need for productivity, diversity, wellbeing and belonging. Deze missie vormden samen met de vier kernpijlers: productivity, diversity, wellbeing en belonging het uitgangspunt voor het manifest en bijbehorende pay-off Vitalising workspaces.

“For over 120 years, we have been passionate about designing workspaces that bridge contradictions. Between easy on the eye and easy on your back. Between planet and profit. Between feeling at home and being at work. Between vitality and workspaces.”

AHREND

Ahrend - Call for Silence

Ahrend: A call for silence

Minimaal geluid vormt, samen met frisse lucht, daglicht en een constante temperatuur de ingrediënten voor een gezonde, productieve werkomgeving. Dit inzicht gebruikten we voor de lancering van de campagne A call for silence. Met de campagne maakten we de doelgroep bewust van de hectiek en deden we een oproep om terug te keren naar de stilte met de Silence Call, een flexibel inzetbare ruimte waar je in alle stilte kunt bellen zonder anderen te storen. De campagne bestond uit een film, website en speciale call for silence box (een box voor meetings waar smartphones in bewaard konden worden) waarbij we de thema’s rust, stilte en eenvoud gebruikte ter inspiratie voor design en tone-of-voice. Dankzij de campagne maakten we de doelgroep bewust van de huidige hectiek op de werkvloer, brachten we de focus terug en profileerden we Ahrend als dé expert op het gebied van vitaliteit op de werkvloer.

“We zien dat er een enorme behoefte is aan stilte. Plekjes om je even af te zonderen.”
– PATRICK LEMS, CATEGORY MANAGER AHREND

 

 

Geïnspireerd?

Neem contact met ons op of bel voor een verhelderend gesprek 023 8200 250.

 

 

Producten

Merkstrategie – Merkidentiteit – Productactivatie Webdesign – Corporate Film – Campagne

Sustainable Development Goals

Bij Heldergroen werken we alleen met merken die bijdragen aan de SDG's. Ahrend draagt bij aan: